~ AKTIVE OPLEVELSER

Der planlægges tillige uge-ture til Jerusalem med rundtur i Israel i marts og juli/august samt november/december her i  2020.

Rejseleder taler dansk/engelsk, hebraisk og lidt arabisk.

Uforbindende forhåndstilmelding - info@sinairejser.dk


General info - Jerusalem:

Den hellige by, den evige stad, der første gang blev bygget for årtusinder siden, hvis historie har tiltrukket millioner af troende pilgrimme i tusindvis af år.

Sådan er Jerusalem, Israels hovedstad, den eneste by i verden, der har 70 navne om kærlighed og længsel, byen der i gamle kort synes at være verdens centrum.​

I Jerusalems hjerte ligger den gamle bydel, som er omgivet af en mur og delt i fire kvarterer – det jødiske, det armenske, det kristne og det muslimske.Inden for murene findes de vigtige hellige steder for de tre vigtigste religioner

Grædemuren, som er helligdom for jøderne, Gravkirken og Kuplen i Rock på Tempelbjerget. Grædemurens plads besøges af millioner af troende.

Hér for foden af den massive mur, der er en rest af Det hellige Hus, tilbydes bønner, og noter, der kilet ind mellem sprækkerne.Grædemuren er omgivet af andre vigtige jødiske steder – Grædemurs-tunneller,det unikke Davidson Center, det jødiske kvarter med dets storslåede Cardo og Davids citadel, som knejser stolt i al sin skønhed. Syd for den gamle bydel ligger Davids by, fra hvilken den ældgamle Can’anite og Israelite Jerusalem opstod. ​

Jerusalem er også meget vigtig for kristendommen, eftersom Jesus Kristus levede og døde hér. Det kristne kvarter alene omfatter over 40 religiøse bygninger (kirker,klostre og herberger for pilgrimme). Et af de mest prominente og vigtige stederi det kristne kvarter er Via Dolorosa, “Sorgens vej”, Jesus’ sidste rute, somifølge den kristne tro førte fra retsbygningen til Golgatahøjen, hvor han blev korsfæstet og begravet. Mange pilgrimme kommer til Jerusalem for at følge i Jesus’ fodspor ad en rute, der starter i det muslimske kvarter ved Lions’ Gate og passerer de 14 stationer på vejen til korset, der ender ved Gravkirken.​

Mange af de mest vigtige, kristne relikvier opbevares i denne kirke, heriblandt  den velsignede sten (på hvilken Jesus’ legeme blev lagt før hans begravelse) samt Jesus’ grav.

Sydvest for den gamle bydel ligger Zionbjerget, hvor Dormition-klostret blev bygget på det sted, de kristne mener, at Maria tilbragte sin sidste nat.

Klostret blev bygget for ca. 100 år siden, i kælderen er der en statue af den sovende Maria.

Ved siden af klostret findes værelset med den sidste nadver, hvor Jesus spiste sit sidste måltid.​

Øst for den gamle bydel ligger Oliebjerget, med andre vigtige kristne steder og mange kirker: The Ascension, Pater Noster, Dominus Flevit, Maria Magdalene, Gethsemane, Lazarus og Abrahams kloster.Ifølge den kristne tro findes Marias grav i Kidron-dalen nedenfor Oliebjerget.

Et lille stykke fra de hellige steder i den gamle bydel findes der adskillige charmerende seværdigheder, der er værd at besøge.

Der er et skønt marked, som er en stor sanselig fest.

Hér kan du købe keramikdekoreret i armensk stil, smukke perlekranse, autentisk tøj, broderede puder,farvestrålende uldtæpper, stearinlys og utrolige glasvarer samt utallige, forskellige souvenirs.

Fra promenaden på toppen af den gamle bydels mure kan du kigge ud over den gamle og den nye bydel. Ture langs og på murene er også en pragtfuld aktivitet ved nattetid, når byens lys strålerog gør seværdighederne endnu mere uforglemmelige.

Det armenske kvarter har sin egen unikke charme og er værd at besøge. Opførelsen af den nye bydels jødiske kvarterer startede i slutningen af det 19. århundrede. Nogle af kvartererne har bevaret deres originale maleriske charme, og at vandre rundt mellem husene er en virkelig seværdig fornøjelse. Nogle af disse kvarterer er Even Yisrael, den tyske koloni, Yemin Moshe, Me’a She’arim, Makhane Yisra’el, Nakhta’ot, Nakhalat Shiv’a, Ein Kerem, Komemi’ut, Rekhavia, Bukharian-kvarteret og det etiopiske kvarter.

Der findes mange andre interessante og unikke seværdigheder fra forskellige perioder i bydelen som f.eks. Armon HaNatsiv og promenaden, Ammunition Hill, Yad Vashem Holocaust mindemuseet, Mishkenot Sha’ananim, Klostret ved korset, Elias-klostret og YMCA-bygningen.

Blandt de mere moderne seværdigheder er Højesteretten, det israelske museum, den bibelske zoologiske have, Knesset, Mt. Herzl og Makhane Yehuda-markedet med dets uforlignelige variationer af spændende lyde, farver, dufte og aromaer.

Alle, som kan lide at gå ud om aftenen, vil elske Jerusalems vigtigste områder for nattelivet:

Den tyske koloni, Ben Yehuda-gågaden, Nakhalat Shiv’a, Shlomtsiyon HaMalka Street og det russiske kompleks.

For museumselskere har Jerusalem masser af museer fyldt med prægtige udstillingsgenstande; eks.vis - det israelske museum, det naturhistoriske museum, Bloomfield videnskabs-museet, Yad Vashem Holocaust mindemuseet, Rockefeller-museet, det bibelske lands museum, det islamiske kunstmuseum, museet for Old Yishuv domstolen, det armenske museum og museet for italiensk jødisk kunst.

Børnene vil nyde Tids-elevatoren (en interaktiv, 3-dimensionel præsentation af byens historie), den rummelige, bibelske zoologiske have, Ein Ya’el – som kan tilbyde workshops med bibelske kunstarter og håndværk, Armon HaNatsiv-tunnellerne, de smukke, botaniske haver og de lærerige, interaktive udstillinger på Bloomfield videnskabs-museet.

Fra Jerusalem har vi udflugter til Bethlehem, Masada og Det døde Hav.

Sinairejser arrangerer fra Sinai 2-3 dages ture til Jerusalem i forbindelse med Delfinsvømning i Eilat - der er en del af vor Sinaiprogram.

© Sinairejser 2006 Sinairejser - Info@sinairejser.dk

Hvem er vi?

Sinairejser

Rejsemål

  • Delfinsvømning, Eilat
  • Jerusalem, Bethlehem
  • Sinai, Mosesbjerget
  • Jordan, Petra
  • Cairo og Pyramiderne

Generel information

Vær i god tid - når du rejser med Sinairejser. Check lavpriskalenderen hos Norwegian...

Rejser til Mellemøsten genoptages først februar 2023 grundet uvished om lejrene genåbner.

Kontakt: Info@sinairejser.dk eller tlf.: 81613090